Napadi Kurda u Turskoj

Izvor: RTS, 16.Sep.2012, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadi Kurda u Turskoj

U napadima kurdskih pobunjenika na istoku Turske poginulo osam, a ranjeno devet policijaca. U toku je potera za počiniocima napada.

Osam policajaca poginulo je, a devet ranjeno u napadu u blizini grada Bingol na istoku Turske, za koji se odgovornost pripisuje kurdskim pobunjenicima.

Meta napada su bili pripadnici turskih snaga bezbednosti, prenele su agencije.

U eksploziji bombe koju su aktivirali pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK) na magistralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putu Bingol-Erzurum, u mestu Karliova poginulo je devet policajaca.

Ranjeni su prebačeni u obližnje bolnice, a u toku je potera za počiniocima napada.

Najnoviji napad usledio je dok traje operacija turske vojske protiv kurdskih pobunjenika na jugoistoku, u provinciji Hakari, a u kojoj učestvuje 5.000 vojnika, navodi AFP.

U toj operaciji je u poslednja tri dana ubijeno 28 kurdskih pobunjenika, saopštili su danas turski zvaničnici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najmanje osam žrtava eksplozije bombe na jugoistoku Turske

Izvor: Vostok.rs, 16.Sep.2012

16.09.2012. -..Najmanje 8 ljudi je ubijeno i 7 ranjeno u današnjem bombaškom napadu na jugoistoku Turske. Ekplozivna naprava kraj puta je aktivirana u momentu kada je prolazio autobus sa saradnicima policije...Teroristički napad je najverovatnije delo Radničke partije Kurdistana koja vodi partizanski...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.