Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač u Turkuu delovao sam

HELSINKI - Muškarac koji se nalazi u pritvoru zbog napada nožem u kome su preminule dvije, a povrijeđeno šest ošoba je djelovao sam, saopštila je finska policija.

Ona, međutim, ne odbacuje mogućnost da je u napad bilo umiješano još ljudi, prenio je AP.

Vlasti su u potrazi za potencijalnim osumnjičenima.

Predsjednik Finske Sauli Ninisto posjetio je Turku i osudio napad kao šokantan i kukavički čin.

On je rekao da zvaničnici rade sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << što mogu da bi Finci mogli da se osjećaju bezbjedno.

Dvije osobe su preminule, a šest je povrijeđeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje, saopštila je policija.

"Ima osam žrtava u napadu nožem. Dvije osobe su preminule, a šest je povrijeđeno", saopštila je policija tog grada na Twitteru, a prenosi agencija Frans pres.

Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povrijedio više osoba u Turkuu, poslato je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi.

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbjednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Twittera upozorila građane da izbjegavaju centar tog grada.

Finska nacionalna televizija "Ile" obavijestila je da je centar Turkua zatvoren, a svjedoci napada su rekli kako su vidjeli tijela na zemlji u tom dijelu grada, prenosi AFP.

"Vlada pomno prati situaciju u Turkuu i policijske operacije su u toku", tvitovao je Juha Sipila prije sastanka u kabinetu, prenosi AFP.

MTV3 televizija obavijestila je da je policija podigla nivo obezbjeđenja na aerodrumu u Helsinkiju, kao i na željezničkim stanicama.

U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbjegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podsjeća AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.