Napad na školu u Bugarskoj, ubijen policajac

Izvor: RTS, 14.Mar.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na školu u Bugarskoj, ubijen policajac

Jedan policajac ubijen a trojica ranjena u pokušaju da spreče napad na jednu školu u bugarskom gradu Ljaskovecu. Muškarac za koga se veruje da je duševni bolesnik, pretio đacima i osoblju zaposlenom u školi.

U pokušaju da spreče napad na jednu školu gradu Ljaskovecu u severnoj Bugarskoj, poginuo je jedan policajac a trojica su ranjena, saopštile su vlasti te zemlje.

Kako je precizirano, muškarac za koga bugarski mediji navode da je duševni bolesnik, pretio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je đacima i zaposlenom osoblju škole iz svoje kuće, smeštene preko puta te školske ustanove. Zatim je otvorio vatru na policiju.

"Muškarac se zatvorio u svojoj kući i otvorio je vatru na policiju, pošto je pretio direktoru škole smeštene preko puta njegove kuće", objasnio je jedan zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Čovek (53) je i dalje zabarikadiran u svojoj kući. Dovod gasa, struje i vode njegovom stanu jeste isključen, a ostali stanari su evakuisani. Odmah je zatvorena i škola čijim je đacima i zaposlenima pretio.

Kako javlja agencija Novinite, policijski psiholozi pregovaraju sa napadačem kako bi ga naveli da se preda.

Direktor škole Nikolaj Kožuharov policiji je 20. februara prijavio niz pretnji koje je školi uputio taj muškarac.

"On se žalio na buku koja je dolazila iz škole, a koja je ometala njega i njegovu majku, upozoravajući da je lovac i da će se sve loše završiti", rekao je direktor škole za državni bugarski radio BNR.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu na školu ubijen policajac, trojica ranjena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2014

Jedan policajac je poginuo, a trojica su ranjena u pokušaju da spreče napad na jednu školu u bugarskom selu Lijaskovetsu u centru Bugarske, saopštile su bugarske vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.