Najnovija anketa u Škotskoj: 53% ne,  47% da

Izvor: NTV.rs, 18.Sep.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovija anketa u Škotskoj: 53% ne, 47% da

Škoti danas glasaju na referendumu o otcepljenju od Velike Britanije, posle tesne trke zagovornika i protivnika unije, a ishod istorijskog glasanja sa zebnjom iščekuje čitav svet, čija se većina nada da će Škoti reći „ne“ nezavisnosti. Više od četiri miliona ljudi zaokružiće „da“ ili „ne“ na listiću na kojem će biti postavljeno pitanje: „Da li Škotska treba da bude nezavisna država?“ Najnovija anketa pokazala je prednost unionista za šest odsto.
Pristalice >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ostanka Škotske u prednosti su za šest odsto glasova u odnosu na zagovornike otcepljenja, pokazuju rezultati najnovije ankete instituta „Ipsos Mori“ – 53 odsto ispitanika podržava ostanak u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok je 47 odsto glasača za otcepljenje Škotske. Četiri odsto Škota koji će sigurno izaći na glasanje još je neodlučno.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Cetinjani "glasaju" na referendumu o Škotskoj

Izvor: Mondo, 18.Sep.2014

Škoti danas glasaju na referendumu o nezavisnosti od Velike Britanije, a glasanju su se pridružili i Cetinjani...Foto: ScreenShot/YouTube..Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, u škotskom pabu na Cetinju organizovano je "referendumsko glasanje“ za građane tog grada...Građani, naime, mogu da glasaju...

Nastavak na Mondo...

Neizvesnost pred Škotskom

Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 01:09

Edinburg, London - - Ujedinjeno Kraljevstvo će opstati, tako je prema poslednjem istraživanju u kojem su, tokom jučerašnjeg referenduma o nezavisnosti Škotske, učestvovali građani koji su glasali. Oko 53 odsto anketiranih reklo je da je zaokružilo „ne“ na referendumsko pitanje „da li Škotska...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.