Naći rešenje za narodnu kuhinju

Izvor: B92, 15.Avg.2013, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naći rešenje za narodnu kuhinju"

Niš -- Narodna kuhinja u Nišu prestaće da radi ako se rebalansom budžeta ne nađu dodatna sredstva, kaže gradonačelnik tog grada Zoran Perišić.

Perišić je rekao da je dao nalog nadležnim gradskim službama da predlože povoljnije rešenje za pripremanje i distribuciju hrane najsiromašnijim Nišlijama i rad narodne kuhinje tokom cele godine.

Perišić je rekao da postoji mogućnost da narodna kuhinja prekine rad posle 18. avgusta, jer prema sadašnjim cenama obroka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebno je izdvojiti četiri odsto gradskog budžeta za njen rad tokom cele godine i da je od početnih 3.000 korisnika taj broj sada narastao na 7.000 onih koji su stekli pravo na besplatan obrok.

"Narodna kuhinja prestaće da radi ukoliko rebalansom na prvoj narednoj sednici Skupštine grada ne budemo našli dodatna sredstva", kazao je Perišić novinarima i podsetio da je za podelu kuvanih obroka od juna ove godine potrošeno 46 miliona dinara i da je još 10 miliona dinara utrošeno na izmirivanje ranijih obaveza kada su najsiromašniji dobijali namirnice.

Ono što je grad izdvojio u ovoj godini za narodnu kuhinju je jadan odsto gradskog budžeta, ukazao je niški gradonačelnik.

Gradski većnik Niša Branislav Ranđelović upozorio je juče da postoji realna opasnost da se Narodna kuhinja zatvori 18. avgusta jer nema sredstava za obroke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Perišić: Naći rešenje za narodnu kuhinju

Izvor: Akter, 15.Avg.2013

Narodna kuhinja u Nišu prestaće da radi ako se rebalansom budžeta ne nađu dodatna sredstva, kaže gradonačelnik tog grada Zoran Perišić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.