Na skupu Srbija, Kosovo i zvezdica

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na skupu Srbija, Kosovo i zvezdica

Podgorica -- Predstavnici Srbije i Kosova danas su u Danilovgradu prvi put zajedno učestvovali na nekom međunarodnom skupu od potpisivanja sporazuma.

Učešće i Srbije i Kosova, uz čije ime je stajala i zvezdica, prvo je od postizanja sporazuma o predstavljanju Kosova i o integrisanom upravljanju prelazima.

Na skupu, povodom iniciranja platforme Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku, pomoćnik ministra za nauku Srbije Zoran Kostić sedeo je pored predstavnice kosovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva obrazovanja Rive Prekorogja, a ispred delegacije Prištine na stolu je stajao natpis Kosovo sa zvezdicom, prenose podgorički mediji.

Šef Delegacije Evropske unije u Podgorici Leopold Maurer ocenio je da je dobro za region što Srbija i Kosovo učestvuju zajedno na regionalnim skupovima.

Delegacije Beograda i Prištine ranije su postigle dogovor u Briselu o regionalnom predstavljanju po kojem će na regionalnim forumima pisati Kosovo uz zvezdicu.

U fusnoti se navodi da je zvezdica oznaka bez prejudiciranja stavova o statusu i u skladu je s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi put - Kosovo sa zvezdicom

Izvor: Mondo, 07.Mar.2012

Predstavnici Beograda i Prištine danas su u Danilovgradu prvi put zajedno učestvovali na nekom međunarodnom skupu od potpisivanja sporazuma o predstavljanju Kosova i integrisanom upravljanju prelazima.

Nastavak na Mondo...

Prvi put sa fusnotom: Srbija i Kosovo na regionalnom skupu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012

Predstavnici Beograda i Prištine prvi put su danas u Danilovgradu zajedno učestvovali na nekom međunarodnom skupu nakon potpisivanja Sporazuma o predstavljanju Kosova i integrisanom upravljanju graničnim prelazima...Na skupu povodom iniciranja Platforme zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku, pomoćnik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Zvezdica u Danilovgradu

Izvor: RTS, 07.Mar.2012

Predstavnici Beograda i Prištine danas su u Danilovgradu prvi put zajedno učestvovali na nekom međunarodnom skupu od potpisivanja sporazuma o predstavljanju Kosova. Ispred delegacije Prištine na stolu je stajao natpis Kosovo sa zvezdicom. ..Prvi put od potpisivanja sporazuma o predstavljanju Kosova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.