NUNS: REM da objavi izveštaj o kampanji i smeni UO RTV-a

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: REM da objavi izveštaj o kampanji i smeni UO RTV-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije najavljuje da će od Regularornog tela za elektronske medije tražiti izvešaj o monitoringu medija, koji to telo nije objavilo ni punih mesec dana posle izbora.

Izjava Bratislava Gašića da voli “novinarke koje lako kleknu” bila je povod višenedeljnih protesta novinara za smenu ministra odbrane, a diskreditacija novinara i nedavne smene na RTV-u pokazuju da vlada Aleksandra Vučiča želi apsolutnu kontrolu nad medijima, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je u godišnjem izveštaju o radu NUNS-a.

“Na scenu se vraća govor mržnje, podela na patriote i strane plaćenike. Srbofile i kroatofile, pronunsiraju se mediji koji primaju strane donacije kao da su počinili veleizdaju, novinarima se u serijalima raznih državnih udara stavlja meta na čelo”, upozorio je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

Gordana Janković, šefica Odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji, kaže da je vreme teško. “Ponovo se vraćamo na neke dileme iz starih vremena, kako odbraniti profesiju, ali sam sigurna da vaš rad svih ovih godina govori o tome da je moguće odbraniti profesiju”, ocenila je ona.

Mediji nisu kontrolori, već oglasna tabla vasti, stoji u izveštaju u kome je kao posebno problematičan ocenjen rad Regulatornog tela za elektronske medije.

“Kao skupština NUNS-a mi imamo pravo da od REM-a tražimo monitoring koji su imali za vreme izborne kampanje, koji oni čuvaju kao zmija noge, a trebalo je da se svake nedelje objavljuje, svi su objavili sem REM-a”, podsetila je novinarka Gordana Suša.

Uz objavljivanje izveštaja o monitoringu, NUNS će od REM-a zahtevati i smenu novopostavljenog UO RTV-a. Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, Izvršni odbor NUNS-a najavljuje pokretanje inicijative Skupštini Srbije o raspuštanju sadašnjeg saziva REM-a.

Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NUNS: Mediji postali oglasna tabla vlasti

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016

Nezavisno udruženje novinara Srbije najavljuje da će od Regularornog tela za elektronske medije tražiti izvešaj o monitoringu medija, koji to telo nije objavilo ni punih mesec dana posle izbora...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.