NUNS: Otkriti ko preti smrću Georgievu i Sejdinoviću

Izvor: N1 televizija, 12.Sep.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Otkriti ko preti smrću Georgievu i Sejdinoviću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) obavestilo je Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću i novinaru Balkanske istraživačke mreže Slobodanu Georgievu.

U saopštenju NUNS je naveo da od Tužilaštva očekuje, budući da se radi o porukama koje dovode u pitanje bezbednost Sejdinovića i Georgijeva, da hitno preduzme sve mere, u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zakonom, i utvrdi identitete osoba koje su pretile, a zatim podigne i zastupa optužni akt.

NUNS je Tužilaštvu dostavio i dokaze iz kojih se vidi da su, osim uvreda na nacionalnoj osnovi, pojedinci pozivali na linč i fizičku likvidaciju Sejdinovića i Georgieva.

NUNS očekuje brzu reakciju Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal "kakva je iskazana u nekim ranijim slučajevima kada su meta bili političari ili neke druge javne ličnosti".

U saopštenju udruženje upozorava i pojedine medije da svojim pisanjem, kao i falsifikovanjem izjava Nedima Sejdinovića, direktno ugrožavaju bezbednost novinara i saučestvuju u njihovom progonu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NUNS: Otkriti ko preti smrću Sejdinoviću i Georgijevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2016

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) obavestilo je danas Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal o pretnjama koje su putem društvenih mreža upućene Nedimu Sejdinoviću, predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), i Slobodanu Georgijevu, novinaru Balkanske istraživačke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.