NIKAD LAKŠE: Napravite DOMAĆI hleb od 4 vrste brašna!

Izvor: Kurir, 26.Sep.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKAD LAKŠE: Napravite DOMAĆI hleb od 4 vrste brašna!

.

Obradujte svoje ukućane, napravite mek i ukusan hleb na jednostavan način

Sastojci:

20 g svežeg kvasca

1 kašičica šećera

malo vode

1 kašika brašna

Izmešati i ostaviti da kvasac nadođe

10 kašika crnog brašna za hleb

3 kašike speltinog brašna

3 kašike lanenog brašna

5 kašika heljdinog brašna

2 kašičice soli

Izmešati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Priprema:

1 Dodati nadošli kvasac, 0,5 dcl ulja i oko 5 dcl vode Mešati kašikom dok se ne dobije fino meko testo bez grudvica Prekriti i ostaviti da se udvostruci

2 Ponovo promešati i izliti u podmazan kalup ili tepsiju Peći na 200 stepeni najduže sat vremena, bez ventilatora

3 Pečen hleb izvaditi iz kalupa i umotati u krpu Ako hočete hrskavu koricu, ostavite ga da se hladi bez umotavanja a po mogučnosti odignut od podloge (rešetka od rerne i sl)

Autor: Stvar ukusa,Foto: Profimedia

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.