Izvor: Kurir, 26.Sep.2016, 10:41 (ažurirano 02.Apr.2020.)
NIKAD LAKŠE: Napravite DOMAĆI hleb od 4 vrste brašna!
.
Obradujte svoje ukućane, napravite mek i ukusan hleb na jednostavan način
Sastojci:
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
malo vode
1 kašika brašna
Izmešati i ostaviti da kvasac nadođe
10 kašika crnog brašna za hleb
3 kašike speltinog brašna
3 kašike lanenog brašna
5 kašika heljdinog brašna
2 kašičice soli
Izmešati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Priprema:
1 Dodati nadošli kvasac, 0,5 dcl ulja i oko 5 dcl vode Mešati kašikom dok se ne dobije fino meko testo bez grudvica Prekriti i ostaviti da se udvostruci
2 Ponovo promešati i izliti u podmazan kalup ili tepsiju Peći na 200 stepeni najduže sat vremena, bez ventilatora
3 Pečen hleb izvaditi iz kalupa i umotati u krpu Ako hočete hrskavu koricu, ostavite ga da se hladi bez umotavanja a po mogučnosti odignut od podloge (rešetka od rerne i sl)
Autor: Stvar ukusa,Foto: Profimedia