NEZAUSTAVLJIV: Novosađanin bajsom preko Anda do Rija!

Izvor: Kurir, 18.Apr.2014, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZAUSTAVLJIV: Novosađanin bajsom preko Anda do Rija!

Pedale Od zapadne do istočne obale Južne Amerike prevaliću više od 5.000 kilometara, kaže za Kurir Zoran Zivlak iz Novog Sada

Gospodar kilometara!

Da Zoran Zivlak, čuveni novosadski triatlonac i profesor geografije, nema nameru da siđe s bicikla dok na dva točka ne obiđe planetu, dokazuje i njegova nova avantura. U susret Mundijalu, čiji će domaćin ovog leta biti Brazil, Zoran je odlučio da se provoza od zapadne do istočne obale Južne Amerike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i prevali više od 5.000 kilometara.

Put oko sveta

POČELO OD OLIMPIJSKIH IGARA

Put oko sveta biciklom započeo sam 2008. godine, 10.000 kilometara dugom vožnjom do Pekinga i OI. Godinu dana kasnije, od Brizbejna do Sidneja prevalio sam 2.500, a 2010. još 6.000 kilometara, vozeći od Južne Afrike do Kenije. Tada sam spojio dva svetska prvenstva - fudbalsko u Južnoafričkoj Republici i košarkaško u Turskoj. Nakon vožnje sa jedne na drugu obalu Južne Amerike, u pedalama i točkovima imaću 31.000 kilometara - kaže Zoran.

Zoranov plan puta

1. Valparaiso (Čile),

2. Santjago (Čile),

3. Kordoba (Argentina),

4. Buenos Ajres (Argentina),

5. Montevideo (Urugvaj),

6. Kataratas del Iguazu (Paragvaj),

7. Sao Paulo (Brazil),

8. Rio de Žaneiro (Brazil)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.