NEZAPAMCEN SKANDAL U BUKURESTU Saudijski ambasador SILOVAO PA UBIO Rumunku sekretaricu ambasade

Izvor: medio.rs, 22.Apr.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZAPAMCEN SKANDAL U BUKURESTU Saudijski ambasador SILOVAO PA UBIO Rumunku sekretaricu ambasade

Saudijski ambasador u Bukureštu Abdulrahman I. Al Rasi silovao je, a zatim i ubio Rumunku Joanu Velisku (25), studentkinju medicine koja je radila kao sekretarica u ambasadi. Saudijac neće biti uhapšen jer ima diplomatski imunitet, ali ga je rumunski ministar spoljnih poslova Lazar Komanesku proterao iz zemlje.

Komanesku je rekao da nije poznato kad je tačno ambasador ubio Joanu Velisku, ali su njegovi otisci nađeni na telu žrtve.

Al Rasi je silovao Joanu Velisku, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << zadavio je kaišem, pa njeno telo bacio u jezerce

Lazar Komanesku, ministar spoljnih poslova Rumunije

- Al Rasi je prvo silovao devojku, a zatim ju je zadavio kaišem. Njeno telo pronađeno je kako pluta u jezercetu u blizini električne centrale Grozavesti, 38 kilometara od Bukurešta. Tamo je bačena posle ubistva - rekao je Komanesku.

Ministar je dodao da uprkos dokazima, policija ne može da uhapsi Al Rasija jer on ima diplomatski imunitet.

- Poslali smo svim članovima saudijskog poslanstva u Bukureštu ultimatum da u roku od 48 sati napuste državu. Čekamo da se završi policijska istraga, nakon koje ćemo uložiti diplomatsku žalbu Saudijskoj Arabiji. Očekujemo i da nam Interpol pomogne kako bi nam Rijad izručio ubicu da bismo mogli da mu sudimo u Rumuniji - kazao je šef rumunske diplomatije.

On je istakao da je vlada u Bukureštu tražila od Saudijaca da ambasadoru uskrate imunitet, ali su oni to odbili.

- Zato smo proterali iz zemlje sve saudijske zvaničnike. Ovaj slučaj je veoma ozbiljan. I predsednik i premijer poslali su pisma saučešća Joaninoj porodici - kazao je ministar.

Inače, to nije prvi put da su saudijske diplomate optužene za krivična dela u Bukureštu. Ranije ove godine, jedan Saudijac silovao je i pretukao sobaricu koja je čistila ambasadu. Kasnije joj je pretio da će je ubiti ako prijavi incident.

Informer.rs

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.