NESTALO 14.000 IMIGRANATA Misterija trese Evropu

Izvor: medio.rs, 02.Dec.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESTALO 14.000 IMIGRANATA Misterija trese Evropu

Od policije je zatraženo da sprovede deportaciju najmanje 21.748 ljudi. Od tog broja, 14.140 osoba koje su registrovane - nestale su

Oko 14.000 ilegalnih migranata, koji čekaju deportaciju, jednostavno su nestali s radara, rekla je švedska policija lokalnim medijima, dodajući da “ne znaju gde se tražioci azila nalaze”.

- Jednostavno ne znamo gde su - rekao je Patrik Engstrom, načenik nacionalne granične policije.

Ostatak imigranata, najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << 7,607 ljudi, nalaze se u kolektivnim centrima ili su u posebnom smeštaju, i čekaju deportaciju.

Švedska policija trenutno većinu svojih resursa koristi na obavljanju lične provere podataka, nakon što su uvedene privremene granične kontrole kako bi zasutavili priliv izbeglica i spreče one koji pokušavaju ilegalno da uđu u zemlju.

Foto: Tanjug/AP

U novembru, Švedska je pooštrila pravila za azil, pokušavajući da kontroliše veliki priliv izbeglica iz problematničnih regiona Afrike i Bliskog istoka.

Švedske vlasti kažu da su primili više od 120.000 ljudi od januara. Do kraja godine, do 190.000 se očekuje uz zemlji, duplirajući brojku onih koji su došli prošle godine – 81.000 izbeglica.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.