NE GRIZE GA SAVEST ZBOG KLANJA, MUČENJA I SILOVANJA... Ovako krvnik Haradinaj uživa u Francuskoj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2017, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE GRIZE GA SAVEST ZBOG KLANJA, MUČENJA I SILOVANJA... Ovako krvnik Haradinaj uživa u Francuskoj (FOTO)

Fotografija sve govori

Daut Haradinaj pre tri dana na Instagramu objavio je sliku sa svojim bratom  Ramušom kako ispijaju vino i večeraju u restoranu u Strazburu.

Slika je nastala u trenutku dok Haradinaj čeka 6. april, kada će francuski sud u gradu Kolmaru doneti odluku da li će on biti izručen Srbiji  zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na Kosovu i Metohiji 1998-1999 godine.

Sudeći po fotografiji, braća Haradinaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srećno izgledaju dok se drže za ruke, a po Ramuševim osmesima čini se mnogo ne haje za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Foto!

A post shared by @daut_haradinaj on Mar 20, 2017 at 7:11am PDT

Podsetimo, Ramuš Haradinaj je po srpskoj poternici za ratne zločine uhapšen 4. januara na aerodromu Bazel-Miluz, na francuskoj strani francusko-švajcarske granice. Bivši komandant OVK se uputio u Švajcarsku, u Bazel, u kojem je vlasnik najmanje tri hotela.

Apelacioni sud u Kolmaru, koji je odluku o zahtevu za izručenje odložio za 6. april, Haradinaja je pustio iz pritvora, ali on ne može da napusti Francusku. Haradinaj je živeo u Švajcarskoj i radio kao izbacivač u noćnim klubovima dok se nije priključio OVK 1994.

Tužilaštvo za ratne zločine vodi istragu protiv Haradinaja zbog ubistva najmanje 70 ljudi, više silovanja i mučenja žrtava na Kosovu 1998. i 1999. godine. Među žrtvama su bila i deca, a Haradanaj se tereti da je neke zločine direktno počinio. Među najstrašnijima je odsecanje glave dvonedeljnoj bebi, višestruko silovanje žena u privatnom zatvoru koje su posle zaklane, jeziva mučenja zarobljenih policajaca, kojima su sečeni delovi tela, a dvojica su živa zakopana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.