NBS za hleb i kolače dala pet miliona dinara

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS za hleb i kolače dala pet miliona dinara

Narodna banka Srbije sklopila je nedavno ugovor vredan 4,9 miliona dinara za nabavku torti, kolača, hleba, i različitog drugog peciva za potrebe svog restorana.

Posao da restoran opskrbi različitim slatkim đakonijama dobila je kroz pregovarački postupak jedna privatna pekara iz Beograda, piše "Alo".

Kako su precizirali u NBS, predmet ugovora o javnoj nabavci su različite vrste hleba, kifle, lepinje i druge vrste peciva, kao i sitni i komadni kolači i torte. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Iako je pekarska firma za dvogodišnji ugovor ponudila cenu od 4,48 miliona dinara, ugovor je sklopljen na sumu veću za 440.000 dinara. U NBS navode da količine pekarskih proizvoda ne mogu biti unapred određene.

"One se određuju u skladu sa potrebama, odnosno zahtevima korisnika usluga restorana, a planirane količine su određene kao maksimalne potrebne količine koje zadovoljavaju maksimalne teoretske kapacitete restorana. Imajući to u vidu, realizacija u skladu sa ovim ugovorom može biti i značajno manja od ugovorene i ponuđene vrednosti, u zavisnosti od prometa u restoranima NBS", kažu u NBS.

Kako dodaju, tu je i mogućnost promene cene u toku perioda važenja ugovora. "Ugovorena vrednost se, u skladu sa uslovima iz konkursne dokumentacije, dobija tako što se cena iz ponude uvećava za 10 odsto, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama", navode u NBS.

Takođe navode da je ta institucija centralna banka naše države, te da je neretko, gotovo svakodnevno, domaćin mnogim zvaničnicima iz inostranstva, MMF-a, Svetske banke, druge centralne banke, pa je u protokolarnoj obavezi da obezbedi službene prijeme. Vršeći ove obaveze, odnosno obezbeđujući obavezne prijeme u svojim restoranima, iz NBS-a poručuju da tako obezbeđuju značajne uštede finansijskih sredstava.

Na kraju, ističu da u njihovim restoranima korisnici plaćaju usluge.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.