NAJVEĆE PITANJE PRED FINSKOM POLICIJOM: Da li je napadač delovao sam?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆE PITANJE PRED FINSKOM POLICIJOM: Da li je napadač delovao sam?!

Dvoje ljudi umrlo nakon napada u Finskoj

Muškarac koji se nalazi u pritvoru zbog napada nožem u kome su preminule dve, a povređeno šest ošoba je delovao sam, saopštila je danas finska policija.

Ona, međutim, ne odbacuje mogućnost da je u napad bilo umešano još ljudi, preneo je AP. Vlasti su u potrazi za potencijalnim osumnjičenima.

Predsednik Finske Sauli Ninisto posetio je Turku i osudio napad kao šokantan i kukavički čin. On je rekao da zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rade sve što mogu da bi Finci mogli da se osećaju bezbedno.

Dve osobe su preminule, a šest je povređeno u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, na zapadu zemlje, saopštila je policija.

- Ima osam žrtava u napadu nožem. Dve osobe su preminule, a šest je povređeno - saopštila je policija tog grada na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

The police in Finland said that they had shot and apprehended a man after several people were stabbed https://t.co/WPvm7BQObC

— The New York Times (@nytimes) August 18, 2017

Nakon što je finska policija upucala u noge i uhapsila jednog muškarca koji je nožem izbo i povredio više osoba u Turkuu, poslato je upozorenje da bi još nekoliko napadača moglo biti na slobodi.

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je, nakon ovog napada, podignut nivo bezbednosti u čitavoj zemlji, a policija je preko Tvitera upozorila građane da izbegavaju centar tog grada.

Two dead and at least six hurt in knife attack in Finland: https://t.co/6mVYl11Zap pic.twitter.com/TsRO9eZl6u

— Reuters Top News (@Reuters) August 18, 2017

Finska nacionalna televizija Ile obavestila je da je centar Turkua zatvoren, a svedoci napada su rekli kako su videli tela na zemlji u tom delu grada, prenosi AFP.

- Vlada pomno prati situaciju u Turkuu i policijske operacije su u toku - tvitovao je Juha Sipila pre sastanka u kabinetu, prenosi AFP.

MTV3 televizija obavestila je da je policija podigla nivo obezbeđenja na aerodrumu u Helsinkiju, kao i na železničkim stanicama.

U 2012. godini tadašnji finski premijer Jirki Katajne izbegao je napad nožem u Turkuu tokom izborne kampanje za opštinske izbore, a napadač je bio psihički poremećen i nije podignuta optužba protiv njega, podseća AFP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Finska: Napadač birao žene za žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2017

Finska policija saopštila je danas da je uhapsila još četvoricu Marokanaca zbog mogućih veza sa muškarcem osumnjičenim za ubistvo dve i ranjavanje osam osoba nožem u petak...Stiče se utisak da je napadač koji je došao u Finsku prošle godine, birao žene za svoje žrtve, dodala je policija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.