Muzika Čaka Berija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2017, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika Čaka Berija

Legendarni gitarista Čak Beri (Chuck Berry), koji u istoriji popularne muzike označen kao rodonačelnik ranog rokenrola, preminuo je u subotu u 90. godini, objavili su svetski mediji pozivajući se na policiju američke države Mizuri. Među njegovim najvećim hitovima ističu se "Roll Over Beethoven", "Rock and Roll Music", "Maybellene" i Johnny B. Goode" koja je je jedna od najobrađivanijih pesama u istoriji muzike.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo legendarni muzičar Čak Beri

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2017

Legendarni gitarista Čak Beri (Chuck Berry), koji je važio za rodonačelnika ranog rokenrola, preminuo je u subotu u 90. godini, objavili su svetski mediji pozivajući se na policiju američke države Mizuri.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Preminuo Čak Beri, otac rokenrola

Izvor: Prva.rs, 19.Mar.2017

Karijera Čaka Berija trajala je više od sedam decenija. "Gardijan" navodi da je legendarni gitarista spojio bluz i sving u fenomen ranog rokenrola. Bio je najvažnija figura rokenrola tokom pedesetih pored Elvisa Prislija. Korišćenjem gitarskih soloa napravio je veliki uticaj na kasniju rok muziku.. Među...

Nastavak na Prva.rs...

Preminuo Čak Beri

Izvor: VOA, 19.Mar.2017

Jedan od kraljeva američkog rokenrola, Čak Beri je umro u 91 godini života. Čarls Edvard Anderson Beri, legendarni Afroamerički muzičar, poreklom iz Sent Luisa u Mizuriju bio je poznat po hitovima iz 1950.tih poput Maybellene, Roll Over Beethoven, Sweet Little Sixteen i Johnny B. Goode. Ti...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.