Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li seks zaista zamijeniti teretanu?

Svi imamo prijatelje koji se vole pohvaliti maratonskim seksualnim eskapadama nakon kojih su iscrpljeni kao da su nekoliko sati proveli u teretani intenzivno odrađujući trening, ali pitanje je koliko u tome zaista ima istine i koliko jedan prosječan seksualni odnos stvarno potroši kalorija.

Nedavno provedene studije pokazale su kako prosječan seks traje šest minuta, pri čemu se potroši otprilike 21 kalorija.

U slučaju da imate sreće i vaš seks potraje pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sata, potrošićete od 80 do 100 kalorija. Što nije baš mizerno malo, ali je puno manje od onoga u što su nas godinama uvjeravali.

Međutim, iako seks nije učinkovit kao prosječna vježba, on ipak ima i svojih prednosti jer popravlja raspoloženje, san čini boljim, a koži zadržava mladolik izgled budući da poboljšava cirkulaciju.

Osim toga, imate li kao i vaš partner jako visok libido, mogli biste seksom zaista zamijeniti odlaske u teretanu.

(NN/cosmopolitan.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.