Mornarica SAD gađala iranski brod

Izvor: B92, 27.Avg.2014, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mornarica SAD gađala iranski brod

Ratna mornarica SAD saopštila je da je američki brod u Persijskom zalivu u samodbrani pucao na jedan iranski brod.

Portparol američke Pete flote Kevin Stivens rekao je da je posada malog broda iz sastava Obalske straže pucala jednom kada su videli da je posada malog iranskog ribarskog broda pripremala da puca iz mitraljeza, za koji se tvrdi da je kalibra 12,7 mm (0.5 in).

"Ovaj potez je protumačen kao akt neprijateljstva," navedeno je u izjavi.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pentagona (američkog ministarstva odbrane) kontraadmiral Džon Kirbi reporterima je rekao da se ribarski brodić posle uzvraćanja vatre udaljio, a da je američki brod bio na "rutinskoj pomorskoj operaciji održavanja bezbednosti".

Portparol Pete flote Kevin Stivens je rekao da se incident dogodio u utorak, na američkoj strani nije bilo povređenih, a nije poznato ni da li je bilo ranjenih na iranskom brodu.

Iranski zvaničnici o ovom incidentu još nisu ništa objavili.

Persijskim zalivom patroliraju američki i iranski brodovi, kao i bojni brodovi drugih zemalja Persijkog zaliva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Incident u Persijskom zalivu: Američki brod pucao na iranski

Izvor: 24sata, 27.Avg.2014

Ratna mornarica SAD saopštila je danas da je američki brod u Persijskom zalivu u samodbrani pucao na jedan iranski brod...Portparol američke Pete flote Kevin Stivens rekao je da posada malog..broda iz Obalske staže pucala jednom kada su videli da je posada..malog iranskog broda pripremala da puca...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.