Monstrumu s Grbavice koji je zaklao dva brata pred majkom a onda im silovao žene 45 godina robije

Izvor: Blic, 29.Mar.2013, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Monstrumu s Grbavice" koji je zaklao dva brata pred majkom a onda im silovao žene 45 godina robije

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas Veselinu Vlahoviću Batku maksimalnu kaznu od 45 godina zatvora za zločine počinjene u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići 1992. godine. Veselin Vlahović Batko: Bez milosti tukao i pljačkao nesrpsko stanovništvo na Grbavici, silovao žene i ubijao iz zadovoljstva

Kako prenose sarajevski mediji, to je najveća do sada izrečena kazna za zločine u BiH.

Vlahović je proglašen krivim za 30 ubistava, silovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većeg broja žena bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, kao i premlaćivanje, maltretiranje i pljačkanje građana nesrpske nacionalnosti.

Optužnica je imala 66 tačaka i Vlahović je po 60 tačaka proglašen krivim, a za preostalih šest je oslobođen odgovornosti.

Na suđenju je dokazano da je Vlahović bez milosti tukao i pljačkao nesrpsko stanovništvo na Grbavici, silovao žene i ubijao iz zadovoljstva.

Između ostalog, proglašen je krivim za monstruozno ubistvo braće Emira i Amira Balvanovića, koji su zaklani pred majkom, koja je kasnije takođe ubijena, a njihove supruge su silovane.

Povezane vesti: Tužilac tražio obustavljanje istrage u slučaju "Dobrovoljačka ulica"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud BiH: Vlahoviću 45 godina za ratne zločine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2013

Sud Bosne i i Hercegovine  izrekao je 45 godina godina zatvora   Veselinu Vlahoviću Batku za zločine počinjene u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići 1992. godine.   U optužnici koja je sadržavala  66 točaka   Vlahović se teretio   za ubojstva, silovanja, zlostavljanja,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Monstrum s Grbavice" osuđen na 45 godina zatvora

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2013

U Sarajevu je danas Veselinu Vlahoviću Batku izrečena maksimalna kazna zatvora od 45 godina za krivično delo zločini protiv čovečnosti.

Nastavak na Radio 021...

Monstrum s Grbavice osuđen na 45 godina zatvora: Zaklao dva brata pred majkom a onda im silovao žene

Izvor: S media, 29.Mar.2013

Veselin Vlahović, zvani Batko, poznatiji kao "monstrum s Grbavice" osuđen je na 45 godina zatvora za svirepe zločine koje je izvršio nad nesrpskim stanovništvom...Vlahović je bio optužen da je kao pripadnik paravojnih snaga tadašnje Srpske Republike BiH, a kasnije Republike Srpske, vršio progon...

Nastavak na S media...

Veselinu Vlahoviću, "monstrumu s Grbavice", maksimalnih 45 godina zatvora

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Mar.2013

SARAJEVO - "Monstruma sa Grbavice", kako su Vlahovića opisivale žrtve njegovih zločina, optužnica je teretila za više od 30 ubojstava počinjenih na iznimno surov način.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.