Moderna železnica zamajac napretka

Izvor: RTS, 15.Sep.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moderna železnica zamajac napretka

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je železničarima Dan železničara i ocenila da je moderna železnica jedan od najvažnijih zamajaca napretka.

"Dragi železničari, čestitam vam praznik uz želju da srpsku železnicu zajedno pretvorimo u lokomotivu reformi", navela je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlovićeva u čestitki.

Kako je istakla, Železnica Srbije je, uporedo sa realizacijom velikih projekata, ušla u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reforme koje su preduslov da to državno preduzeće stane na zdrave noge, da posluje efikasnije i da broj putnika i robe koji putuju železnicom u budućnosti brže raste, prenosi Beta.

Mihajlovićeva je ocenila da je dan kada je puštena u saobraćaj pruga Beograd-Niš, 15. septembar 1884. godine, istorijski datum koji je označio najavu ubrzanog privrednog razvoja Srbije.

"Danas, posle 130 godina, ponovo realizujemo velike investicije i ugovaramo još veće, svesni da je moderna železnica jedan od najvažnijih zamajaca napretka", poručila je železničarima ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.