Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2016, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo za rad: Vulin nije odbio sastanak s Jankovićem

Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja saopštilo je večeras da je netačan navod Zaštitnika građana Saše Jankovića da je ministar Aleksandar Vulin odbio sastanak s njim povodom najavljenog ukidanja povraćaja poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe i mogućnosti povećanja iznosa roditeljskog dodatka.

Ministarstvo za rad je navelo da je u aktu koji je uputilo Zaštitniku ukazano na organ državne uprave koji je nadležan za pitanja PDV-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dodavši da je tako Jankoviću "pružena pomoć u cilju kvalitetnog obavljanja njegove odgovorne dužnosti".

"Ako gospodin Janković želi razgovor sa ministrom Vulinom, rado ćemo mu izaći u susret. Pošto radni dan našeg Ministarstva počinje u 7.30 časova, gospodin Janković ima zakazan termin u 7.30 časova svakog (ne samo radnog) dana", piše u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo za rad navelo je da se "PDV, njegov iznos kao i delokrug na koji se odnosi, uređuje Zakonom o porezu na dodatu vrednost" i da je za promenu poreskog opterećenja potrebno da se promeni Zakon o porezu na dodatu vrednost, bez obzira na to da li je u pitanju PDV na dečju opremu ili bilo koja druga poreska obaeza.

"Postupak oslobađanja od PDV-a bio bi predmet izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost koja je pod ingerencijom Ministarstva finansija", navedeno je u saopštenju i dodaje se da promenu Zakona o PDV-u može da predloži Ministarstvo finansija, a "Ministarstvo za rad u to ne može da se meša".

Janković je ranije danas saopštio da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin "zbog navodne nenadležnosti" odbio njegov zahtev za sastanak povodom najavljenog ukidanja povraćaja poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe i mogućnosti povećanja iznosa roditeljskog dodatka.

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je početkom septembra da će izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost od 1. januara 2017. biti ukinut povraćaja PDV-a na opremu za bebe, jer će roditeljski dodatak biti uvećan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.