Ministarstvo pravde: Sudovi iz Palate pravde biće preseljeni na adekvatne lokacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde: Sudovi iz Palate pravde biće preseljeni na adekvatne lokacije

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da će svi sudovi koji budu preseljeni iz Palate pravde biti smešteni u adekvatne zgrade.

Ministarstvo je navelo da je postupak preseljenja (predmeta i zaposlenih) unapred pripremljen i isplaniran, a da će građani blagovremeno, peko sajtova sudova i Ministarstva biti obavešteni o tačnim adresama i održavanjima ročišta.

Krivična odeljenja tri osnovna suda u Beogradu, Višeg suda i javnih tužilaštava, će biti iseljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz Palate pravde (Savska 17) zbog rekonstrukcije.

Društvo sudija Srbije upozorilo je danas da, će prema informacijama koje ima, krivično odeljenje Trećeg suda u Beogradu, kao i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva biti preseljeni u zgradu bivšeg Četvrtog opštinskog suda na Novom Beogradu, zbog čega će građanska odeljenja Drugog i Trećeg osnovnog suda u Beogradu (koja rade u toj zgradi) biti izmeštena u "Beograđanku", koja kako su naveli "i pored svih prilagođavanja koja se planiraju, ne može služiti kao sudska zgrada".

Društvo je upozorilo i da bi zbog premeštanja beogradskih sudova u vreme godišnjih odmora, kako su naveli, "u neprimereno kratkom roku od mesec dana i bez blagovremenog obaveštavanja stranka" moglo da dođe do odlaganja, većih troškova i dužeg trajanja sudskih postupaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.