Ministarka Zorana Mihajlović najavila izmjenu zakona za mlade vozače

Izvor: SandzakPress.net, 25.Nov.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Zorana Mihajlović najavila izmjenu zakona za mlade vozače

Srbija – Potpredsednik Vlade Zorana Mihajlović izjavila je sinoć, povodom najavljenih izmjena Zakona o bezbjednosti saobraćaja, da samo treba da primijenimo evropsku praksu i da je u državama pored nas mnogo rigorozniji odnos prema mladim vozačima. Mora da se napravi i pravi odnos između mase, zapremine i kubikaže automobila, kako bi se procenilo kojim to vozilima mogu da upravljaju mladi vozači – izjavila je Mihajlović za TV N1, koja je navela da će sastanak radne grupe koju čine >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i forumi roditelja i srednjoškolci, kako bi i oni učestvovali u izmeni Zakona o bezbednostI saobraćaja, biti održan u sredu, 26. novembra. Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da bi samo trebalo da primijenimo evropsku praksu i da je “u svim drugim državama pored nas mnogo rigorozniji odnos prema mladim vozačima”. Ona je kazala da se neće inicijativa za poboljšanje i brigu o mladim vozačima završiti na ograničenjima, jer “ima mnogo stvari koje mogu da se urade”. Mnoge stvari možemo da uradimo samo zajedno. Bez medija, institucija, roditelja i srednjoškolaca, neće biti moguće napraviti pravi iskorak – poručila je ona. Mihajlović kaže da se o bezbjednosti u saobraćaju u ovom trenutku ne govori samo zbog nesreće koja se nedavno dogodila, već da bi se stvarno videlo šta može da se uradi po važnom pitanju bezbjednosti u saobraćaju. (blic)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Zauzdati mlade vozače ili neće biti ni Srbije ni podmlatka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2014

Mi nismo jedina zemlja koja ima ozbiljan problem sa mladim vozačima. Postoje analize u svetu šta treba uraditi i zato su sve države donele drakonske kazne, kada su u pitanju mladi vozači, ali i obaveznu prevenciju. U Srbiji je 76 mladih ljudi, uglavnom mladića, između 16 i 25 godina, ove godine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.