Ministarka Mihajlović šalje inspekciju Čumetu

Izvor: Mondo, 20.Avg.2014, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Mihajlović šalje inspekciju Čumetu

Bespravno podignutom trospratnicom Ljubiše Buhe Čumeta u Surčinu, od koje beže i surčinska i beogradska građevinska inspekcija, pozabaviće se direktno Ministarstvo građevinarstva.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

''Koliko danas pokrenućemo celu inspekciju da dobijemo sve informacije u Ministarstvu, pa da izađemo na teren, najavila je za ''Blic'' Zorana Mihajlović, ministarka i potpredsednica Vlade odgovarajući na pitanje da li je kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nelegalno izgrađene trospratnice sa više od 1.400 kvadrata u nadležnosti beogradske opštine Surčin ili Grada Beograda.

U opštini Surčin i juče su, kako piše ''Blic'' tvrdili da je trospratno zdanje, za koje se nagađa da će biti privatna bolnica u vlasništvu nekadašnjeg vođe surčinsko-zemunskog klana a potom svedoka-pokajnika Ljubiše Buhe Čumeta, u nadležnosti Grada, koji izdaje dozvole za objekte veće od 800 kvadrata.

U gradskom Sekretarijatu, međutim kažu, da će od opštine Surčin tražiti zvaničan dopis u kojem tvrde da je Grad nadležan za gradilište u Oračkoj ulici u Surčinu.

Na pitanje ''Blica'' kako je moguće da Čumetovu trospratnicu niko ne dira, a da gradska sekretarka Zagorka Panić najavljuje da će u opštini Čukarica urgirati da se što pre sruši bespravno podignuti objekat od 40 kvadrata na Banovom brdu, kažu da gradilište u Surčinu nije aktivno, jer je ''ukrovljeno i završeno'', te da tamo više nema ni radnika, ni ograde, ni mašina.

Izgradnja trospratnice počela je još '90-ih i nije prekinuta uprkos obaveštenju Sekretarijata za urbanizam iz 1998. godine da ne postoji mogućnost za izdavanje građevinske dozvole.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.