Milo najbogatiji političar na Balkanu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo najbogatiji političar na Balkanu

Prema popisu koji su objavili britanski listovi "Indipendent" i "Dejli ekspres", italijanski premijer Silvio Berluskoni peti je najbogatiji šef države, dok je crnogorski predsednik Milo Đukanović sa "deset miliona funti" najbogatiji na Balkanu i 20. u svetu.

"Indipendent" navodi da poreklo bogatstva crnogorskog premijera ostaje misterija, napominjući da on negira učešće u unosnom švercu cigareta.

Na vrhu liste je 82-godišnji tajlandski kralj Bumibol, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a slede predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Kalif bin Zayed al Nalyan i saudijski kralj Abdulah, koji trenutno gradi grad nazvan "King Abdulah ekonomik siti".

Na popisu bogatih je 12 kraljica, kraljeva, sultana i emira, a od neokrunjenih glava najviše se "popeo" Berluskoni.

Sledi udovac Benazir Buto, pakistanski predsednik Asif ali Zardari, koji je zbog optužbi za korupciju dobio nadimak "gospodin 10 odsto".

Čileanski predsednik Sebastijan Pinera stekao je bogatstvo prije ulaska u politiku - a poznat je po tome što je u Čile uveo kreditne kartice.

Australijski premijer Kevin Rud bogato se oženio, novozelandski premijer Džon Ki novac je zaradio kao investicioni bankar, a predsednik Južne Koreje se iz siromaštva sa 35 godina uzdigao do direktora "Hjundaija".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milo dvadeseti najbogatiji državnik

Izvor: Mondo, 20.Maj.2010

Po listi britanskih listova "Indipendent" i "Dejli ekspres", italijanski premijer Silvio Berluskoni peti najbogatiji državnik, a crnogorski predsednik vlade Milo Đukanović sa deset miliona funti najbogatiji na Balkanu i 20. u svetu.

Nastavak na Mondo...

Milo Đukanović najbogatiji političar na Balkanu

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Maj.2010, 09:40

LONDON - Prema popisu koji su objavili britanski listovi "The Independent" i "Daily express", italijanski premijer Silvio Berlusconi peti je najbogatiji šef države, dok je crnogorski predsjednik Milo Đukanović sa "deset miliona funti" najbogatiji na Balkanu i 20. u svijetu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.