Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljanić: Informacije o žrtvama najranije u podne

Nemačka policija radi na identifikaciji i utvrđivanju nacionalnosti žrtava napada u Minhenu, a najranije informacije mogle bi da budu saopštene u podne, izjavila je danas konzulka Srbije u tom gradu Snežana Miljanić.

Ona je Tanjugu rekla da se niko od rodbine ili građana noćas nije obratio konzulatu Srbije u prestonici Bavarske, te da se ona nada da među žrtvama nema naših državljana.

Miljanić je istakla da je napetost u Minhenu popustila i da javni prevoz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << radi.

Ona je, pozivajući se na navode medija, navela da su ugostiteljski objekti jutros bili zatvoreni što, kako je rekla, znači da će lagano krenuti da se otvaraju jer je proradio javni prevoz.

Jedino je blokiran Olimpijski tržni centar, u kojem se dogodio napad, istakla je konzulka.

Devet osoba je ubijeno u napadu u tržnom centru u Minhenu, a 16 ranjeno, od toga je troje u kritičnom stanju, izjavio je ranije šef minhenske policije Hubertus Andre i dodao da je nađeno i telo napadača koji je izvršio samoubistvo.

Kako je rekao, napadač je bio 18-godišnji Nemac iranskog porekla, koji nije imao nikakav kriminalni dosije, i najverovatnije je delovao sam, a motivi napada su "potpuno nejasni".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.