Milion tegli putera na deponiji

Izvor: B92, 28.Mar.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion tegli putera na deponiji

Skoro milion tegli putera od kikirikija, vrednosti od oko 2,6 miliona dolara, bačeno je na jednu deponiju u Novom Meksiku.

Taj kikiriki je napravila američka fabrika za preradu kikirikija, Sanland, koja je 2012. bila u centru skandala oko epidemije salmonele, pa je progasila prošle godine bankrot.

Stečajni upravnik fabrike Klark Kol rekao je da je puter od kikirikija proizveden za trgovinskog giganta Kostko, koji nije želeo da proizvod preuzme, niti da se donira bankama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hrane ili da se kroz razne programe snabdeju institucije kao što su zatvori, iako su analize pokazale da je puter bezbedan za upotrebu.

Tako je puter od kirikija, pošto ga niko nije hteo, završio na deponiji.

Niko iz Kostka nije bio dostupan za komentar, ali se u sudskim spisima navodi da je ta firma odbila proizvod zbog pakovanja koje je curilo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kikiriki puter saga u Albukerkiju

Izvor: B92, 28.Mar.2014

Skoro milion tegli putera od kikirikija, vrednosti od oko 2,6 miliona dolara, bačeno je na jednu deponiju u Novom Meksiku.

Nastavak na B92...

Na deponiji milion tegli putera od kikirikija

Izvor: Blic, 28.Mar.2014

Skoro milion tegli putera od kikirikija, vrednosti od oko 2,6 miliona dolara, bačeno je na jednu deponiju u Novom Meksiku...Američka fabrika za preradu kikirikija, Sanland, koja je 2012. godine bila u centru skandala oko epidemije salmonele, progasila je prošle godine bankrot...Stečajni upravnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.