Milana Mladenović dobija prolaz u centru

Izvor: Blic, 09.Jul.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milana Mladenović dobija prolaz u centru

Po čuvenom muzičaru Milanu Mladenoviću biće nazvan prolaz u Zmaj Jovinoj ulici 22 u Novom Sadu, odlučila je Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada Novog Sada.

Odluka je usvojena na predlog Branke Bežanov predsednice Komisije.

- Imajući u vidu činjenicu da danas počinje Exit, mislim da je ovo najbolje vreme za odluku da Novi Sad, koji konkuriše za omladinsku prestonicu Evrope i prestonicu kulture, u centru grada dobije prolaz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po Milanu Mladenoviću, umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji – izjavila je Bežanov.

Godinama unazad, gradovi bivše Jugoslavije poput Zagreba, Beograda, Podgorice, dodeljivali su nazive ulicama, platoima, trgovima, po Milanu Mladenoviću, pa kako dodaje Bežanov red je da i Novi Sad donese takvu odluku.

Milan Mladenović, frontmen benda “Ekatarina velika” (1958.-1994.) je jedan od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu. Ova Odluka će postati validna ukoliko bude usvojena i na sledećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Inicijativa da Milan Mladenović dobije svoju ulicu u Novom Sadu pokrenuta je još 2008. godine ali taj predlog odbijen zbog protivljenja SPS.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Milan Mladenović dobio prolaz u Zmaj Jovinoj

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2015

Prolaz u Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanovića, nosiće ime čuvenog srpskog muzičara Milana Mladenovića...Odluka je usvojena na današnjoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada, na predlog predsednice Komisije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.