Mihajlović: Srbija dnevno plaća 400.000 evra za uvoz struje

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Srbija dnevno plaća 400.000 evra za uvoz struje

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je Srbija u energetskoj krizi, jer joj fali struja koju će morati da uvozi i u narednom periodu.

"Srbiji fali struja. Mi dnevno danas dajemo gotovo 400.000 evra na uvoz električne energije", rekla je Mihajlović za B92.

Prema njenim rečima, ozbiljan problem elektroenergetskog sistema vezan je za kopove, a pored struje koja nam nedostaje, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će nam nedostajati i koju ćemo uvoziti treba da uvozimo i ugalj.

"Što više uglja uvezemo - manje ćemo uvesti struje", napomenula je ministarka i dodala da nam, takođe, nedostaju gas i mazut.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na uvoz struje Srbija svaki dan da 400.000 evra!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Sep.2014, 10:19

- Srbija je u energetskoj krizi jer joj fali struja koju će morati da uvozi i u narednom periodu - rekla je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva i saobraćaja..Srbiji fali električne energije koju mora i dalje da uvozi, za šta se dnevno daje gotovo 400.000 evra, kaže potredsednica Vlade...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.