Mihajlović: Nastavljamo reforme

Izvor: RTS, 30.Okt.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nastavljamo reforme

Vlada Srbije ostaje na reformskom kursu, uprkos raznim pritiscima, jer što pre sprovedemo reforme, bolje ćemo živeti, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

"Za očekivati je da kada želite da promenite bilo šta - način funkcionisanja javnih preduzeća, uvedete nova pravila, uvedete notare, želite da promenite ponašanje unutar gradova i opština, da se pojave određeni pritisci, jer ljudi počnu da se bune", ocenila je u pisanoj izjavi Zorana Mihajlović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Ova Vlada čini sve, ne samo novim zakonima, nego i svim ostalim instrumentima, da popravi poslovni ambijent i sprovede reforme koje će, između ostalog, dovesti Srbiju na višu poziciju na toj listi", istakla je Mihajlović, prenosi Fonet.

Ona je rekla da je vreme izdavanja građevinskih dozvola najveći problem, jer investitori ponekad čekaju i po pet godina da bi ih dobili, ali je napomenula da taj problem traje već 10 do 15 godina.

"Novi Zakon o planiranju i izgradnji biće usvojen u novembru i građevinske dozvole će se ubuduće izdavati za 28 dana. Međutim, čak ni sadašnji zakon nije osnovni problem, već ponašanje administracije, birokratija i javašluk", naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala da je neshvatljivo da, iz bilo kog razloga, predmeti čekaju godinama na rešavanje i navela kao primer slučaj da je sadašnje ministarstvo pre dva dana rešilo predmet iz 1984. godine.

Mihajlović je najavila i unapređenje rada inspekcijskih službi, koje će morati da budu mnogo efikasnije, uz poštovanje predviđenih rokovova.

"Neverovatno je da za deset godina imamo više od milion negalno izgrađenih objekata, a da je svega 100 ili 200 objekata srušeno, što govori da inspekcija nije radila svoj posao", zaključila je Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.