Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2014, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meron sutra u BiH

Predsjednik Međunarodnog krivičnon suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Theodor Meron boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini od 25. do 27. novembra.

Meron će se sastati sa žrtvama sukoba koji su se dogodili na području bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina 20. vijeka i posjetiti lokacije za koje je MKSJ utvrdio da su na njima počinjeni zločini protiv Bošnjaka, Hrvata i Srba. Predviđeno je da Meron posjeti Čelebiće, Uzdol i Sarajevo.

Tokom posjete Sarajevu, predsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << MKSJ-a Theodor Meron će se, također, sastati s predsjednicom Suda BiH Meddžidom Kreso, kao i visokim predstavnikom Valentinom Inzkom.

Planirana je i posjeta sarajevskoj Drugoj gimnaziji gdje će se Meron sastati s učenicima i nastavnicima uključenim u projekat Outreach programa namijenjenog mladima, najavljeno je iz MKSJ-a

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Teodor Meron u posjeti Bosni i Hercegovini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2014, 08:06

Predsjednik Haškog suda Teodor Meron danas će započeti trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Meron će se sastati sa žrtvama sukoba na području bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina 20. vijeka, te posjetiti lokacije za koje je Haški sud utvrdio da su na njima počinjeni zločini protiv Bošnjaka,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.