Medvedev odlikovao veterane iz Raške

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev odlikovao veterane iz Raške

Prvi sekretar Ambasade Rusije Andrej Maksakov danas je u Kraljevu uručio odlikovanja porodicama četiri veterana sa teritorije Raškog okruga koja su im, povodom obeležavanja 65 godina pobede nad fašizmom, dodeljena ukazom predsednika Rusije.

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev prvi put je, povodom Dana pobede nad fašizmom, odlikovao i građane stranih država.

Sa teritorije Raškog okruga odlikovanje su dobili Stanoje Mojović, Radomir Panović i Ljubomir Gajtanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svi iz Raške i, posthumno Dušan Jezdimirović iz Novog Sela.

U ime četvorice veterana odlikovanja su primili članovi njihovih porodica.

Nikada nećemo zaboraviti podvig jugoslovenskih partizana, koji su se četiri godine u nepodnošljivim uslovima borili protiv okupatora. Naše zemlje su postale prijatelji mnogo pre nego što je Crvena armija došla na srpsku zemlju. Narodi Jugoslavije se nisu pokorili porobljivačima, otpor je prerastao u svenarodni partizanski rat, izjavio je FoNetu Maksakov.

Rusku delegaciju su primili načelnik Raškog okruga Mateja Mijatović i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Jovašević, koji su podsetili na tradicionalno dobre i prijateljske odnose Rusije i srpskog naroda i izrazili želju da se nastave.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janukovič odlikovao veterane NOR-a

Izvor: RTS, 05.Maj.2010

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič odlikovao medaljom Zajednice nezavisnih država 52 boraca Narodnooslobodilačkog rata. Ambasador Ukrajine u Srbiji istakao da su Ukrajinci i drugi narodi Sovjetskog Saveza ratovali rame uz rame sa Jugoslovenskom vojskom. ..Povodom 65 godina od pobede fašizmom, predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.