Mediji: Moguće isključenje Srećkovića iz SPO-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Moguće isključenje Srećkovića iz SPO-a

NOVI SAD -

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) možda će danas na sednici u Novom Sadu iz stranke isključiti potpredsednika Srđana Srećkovića, pišu današnje Večernje novosti.

List prenosi da, međutim, ako Srećković, koji je i ministar vera i dijaspore u Vladi Srbije, bude isključen iz SPO-a, ta stranka neće od svojih koalicionih partnera tražiti da on bude smenjen i sa ministarske funkcije.

Na poslednjoj sednici Predsedništva SPO-a Srećković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je upozoren merom pred isključenja zbog "nesprovođenja stranačke politike', a za njegovo isključenje moralo bi da se izjasni dve trećine članova Glavnog odbora SPO-a.

Potpredsednik stranke Aleksandar Jugović je izjavio da će na današnjoj sednici Glavnog odbora, na dnevnom redu biti analiza stanja u Srbiji i politička strategija SPO u narednom periodu.

"Odlučićemo o daljim političkim koracima i o strategiji delovanja s obzirom da se Srbija nalazi na prekretnici", rekao je Jugović Tanjugu.

On je naveo da će se razmatrati situacija u vezi sa ispunjenjem uslova u vezi sa dobijanjem statusa kandidata za članstvo u EU i dodao da SPO smatra da je "Srbija povlađivala antievropskim snagama, što SPO smatra neprihvatljivim".

Jugović je ukazao da je običaj SPO da sednice Glavnog odbora saziva u različitim gradovima u Srbiji i podsetio da je prethodni održan u Kragujevcu, da će sada biti u Novom Sadu, a sledeći u nekom od drugih velikih centara u zemlji.

"Tako da apsolutno to nije nikakva novina, već nešto što je praksa", rekao je potpredsednik SPO.

Sednica Glavnog odbora SPO biće održana u 13 časova u Novom Sadu, u zgradi Skupštine grada, a u uvodnom delu sednice, kako je najavljeno, članovima Glavnog odbora i prisutnima obratiće se predsednik stranke Vuk Drašković.glavni odbor

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica Glavnog odbora SPO danas u Novom Sadu

Izvor: Blic, 10.Dec.2011

Na današnjoj sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta obnove u Novom Sadu, na dnevnom redu biće analiza stanja u Srbiji i politička strategija SPO-a u narednom periodu, izjavio je potpredsednik stranke Aleksandar Jugiović..."Odlučićemo o daljim političkim koracima i o strategiji delovanja s obzirom...

Nastavak na Blic...

Smenjen Srećković!

Izvor: S media, 10.Dec.2011

Dosadašnji potpredsednik Srpskog pokreta obnove Srdjan Srećković ocenio je danas da je smenjen sa te partijske funkcije jer nije pristao da, kao ministar, bude opozicija u Vladi Srbije i da opstruira državnu politiku definisanu koalicionim sporazumom, iza koje većinski stoji i parlament..."Nije...

Nastavak na S media...

Srećkovića izbacuju iz SPO-a?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2011

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) možda će danas na sednici u Novom Sadu iz stranke isključiti potpredsednika Srđana Srećkovića, pišu Večernje novosti.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.