Matić: Set top boksovi besplatni za najugroženije

Izvor: RTS, 21.Nov.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Set top boksovi besplatni za najugroženije

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže za RTS da će set top boksove za digitalizaciju, najsiromašnije kategorije stanovništva dobiti besplatno, dok za ostale građane cena tih uređaja ne bi trebalo da bude veća od 2.500 dinara.

Tatjana Matić kaže da korisnici socijalne pomoći obrazac za dobijanje adaptera mogu podneti u centrima za socijalni rad koji ih dalje prosleđuju Ministarstvui za telekomunikacije, dok penzioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa najmanjim primanjima to mogu učiniti u filijalama PIO fonda.

Socijalno ugroženi građani, korisnici socijalne pomoći, zatim oni koji primaju tuđu negu i pomoć i penzioneri sa najmanjim primanjima set top boksove će besplatno dobiti na kućnu adresu, precizira Matićeva.

Ostale kategorije stanovništva, koji nemaju adekvatne televizore, set top boksove moraju da kupe i njihova cena ne bi trebala da prelazi 2.500 dinara.

Državna sekretarka je pojasnila da se pri kupovini mora obratiti pažnja da uređaj ima žig o kvalitetu na kome je digital TV i precizirala da je ugradnja uređaja jednostavna i da veruje da će većina stanovništva znati sama da priključi aparat.

Digitalizacija u Srbiji predviđeno je da bude završena do juna 2015 godine, a 38 odsto stanovništva nema nove televizore koji su pogodni za praćenje digitalnih signala i zato su im potrebni set top boksovi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.