Marić: Ne paničiti zbog pronađene bombe

Izvor: Press, 07.Dec.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Ne paničiti zbog pronađene bombe

On je novinarima rekao da se u ovom trenutku ekipe koje se bave deaktiviranjem neekspolodiranih ubojnih sredstava na terenu i da će procenu dati pre mraka, kao i da će eventualna evakuacija celog kvarta biti izvršena na najbolji moguć način.
"Nema mesta panici, ali treba malo vremena, jer ovo sve mora ručno da se radi. Nema mehanizacije, nema brzog utvrđivanja da li ima detonatora i o čemu se zapravo radi", rekao je Marić.
On nije želeo da precizira o kojoj vrsti bombe >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je reč, iz kog je perioda i koje je težine, istakavši da je vidljiva samo petina te eksplozivne naprave.
Stanari Budimske ulice biće evakuisani ukoliko se za to ukaže potreba, izjavio je ranije danas predsednik Privremenog veća Grada Beograda Siniša Mali.
"Kada je reč o Gradu Beogradu, u slučaju potrebne evakuacije, sve ugrožene stanare ćemo evakuisati i obezbediti odgovarajuhi smeštaj. S tim u vezi već smo pokrenuli svu administrativnu proceduru da to završimo", rekao je Mali.
Zaostala bomba najverovatnije će biti uklonjena sutra, a mesto gde je pronađena je bezbedno i ne postoji mogućnost za aktivaciju bombe, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević.
On je istakao da su ekipe za neeksplodirana ubojna sredstva na terenu i sagledavaju mogućnosti da se bomba bezbedno ukloni i neutrališe, ali to neće biti učinjeno danas.
Bomba je pronađena prilikom izvođenja građevinckih radova na dubini od oko šest metara, radovi su obustavljeni, a obližnja zgrada sa 20 stanara je evakuisana i oni su smešteni u hotel "Slavija".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

ZVANIČNICI PORUČILI: Građani, ne paničite zbog bombe

Izvor: Telegraf.rs, 07.Dec.2013

- Nema mesta panici, ali treba malo vremena, jer ovo sve mora ručno da se radi. Nema mehanizacije, nema brzog utvrđivanja da li ima detonatora i o čemu se zapravo radi - rekao je načelnik Sektora MUP za vanredne situacije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.