Mandela izašao iz bolnice

Izvor: RTS, 28.Jan.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandela izašao iz bolnice

Posle dva dana boravka u bolnici zbog respiratorne infekcije, bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela poslat na kućno lečenje. Mandela je dobro, nema razloga za brigu, poručio predsednik Južne Afrike Jakob Zuma.

Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela izašao je iz bolnice na kućno lečenje respiratorne infekcije, izjavio je u Johanesburgu glavni vojni lekar Vejajnand Ramlakan.

Mandela (92) je pre dva dana primljen u bolnicu zbog, kako je rečeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolesti karakterističnih za ljude njegovih godina.

Ramlakan je rekao da je, pored dosadašnjih tegoba, Mandela imao jaku respiratornu infekciju i da je veoma dobro odreagovao na prepisanu terapiju.

"Mandela je u stabilnom stanju i nastavićemo da ga pratimo", rekao je lekar.

Predsednik Južne Afrike Jakob Zuma, kao i vladajući Nacionalni kongres, apelovali su na javnost da ne paniči zbog Mandelinog boravka u bolnici.

Zamenik predsednika Kgalema Motlante rekao je da se Mandela dobro oseća i da je čak zbijao šale.

Borac za ukidanje aparthejda i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Nelson Mandela primljen je pre dva dana u bolnicu i od tada nije bilo nikakve zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MANDELA IZAŠAO IZ BOLNICE

Izvor: Kurir, 28.Jan.2011

JOHANESBURG - Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela izašao je danas iz bolnice na kućno lečenje respiratorne infekcije, izjavio je u Johanesburgu glavni vojni lekar Vejajnand Ramlakan...Mandela (92) je pre dva dana primljen u bolnicu zbog, kako je rečeno, "bolesti karakterističnih za ljude...

Nastavak na Kurir...

Mandela izašao iz bolnice

Izvor: Glas javnosti, 29.Jan.2011, 07:12

JOHANESBURG - Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela izašao je iz bolnice na kućno lečenje respiratorne infekcije, izjavio je u Johanesburgu glavni vojni lekar Vejajnand Ramlakan...Mandela (92) je pre dva dana primljen u bolnicu zbog, kako je rečeno, "bolesti karakterističnih za ljude njegovih...

Nastavak na Glas javnosti...

Mandela pušten iz bolnice

Izvor: Šumadija Press, 29.Jan.2011

Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela pušten je iz bolnice na kućno lečenje. Lekari su saopštili da je on dobro raspoložen i da je dobro reagovao na lekove. Bivši šef države, 92-godišnji Nelson Mandela, dva dana je proveo u jednoj bolnici u Johanesburgu zbog problema sa disajnim organima.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.