Malović: Vratiti poverenje u pravosuđe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2011, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Vratiti poverenje u pravosuđe

BEOGRAD -

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je večeras da je cilj tog ministarstva u 2011. godini vraćanje poverenja građana u pravosuđe Srbije.

"Sve radimo zbog građana Srbije i to ne može da bude improvizacija, jer će građani dati sud o tome da li smo u tome uspeli ili ne", rekla je Malovićeva, ukazujući da će Ministarstvo pravde u tome istrajati i u narednom periodu raditi uporno i dinamično.

Ona je za B92 kazala da je prethodna godina bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspešna naročito kada je u pitanju intenziviranje borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na polju evropskih integracija.

Govoreći o opštem izboru sudija, Malovićeva je istakla da očekuje da će zakoni koji su usvojeni krajem prošle godine doprineti otklanjanju svih sumnji na postupak opšteg izbora.

Često su se u javnosti pojavljivale netačne činjenice koje su još više učinile složenim ceo proces i dovele do toga da imamo nekad i pogrešne zaključke, navela je ministarka pravde.

Ona je rekla da su ostvareni ciljevi koji su u pravosuđu postavljeni i da to proističe iz šestomesečnih rezultata rada koji su, kako je navela, pokazali da se mnogo efikasnije postupa na nivou privrednog sudstva radi ostvarenja ciljeva zaštite investicija.

Mnogo efikasnije se postupa i u krivičnom delu pravosuđa, dodala je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malović: Cilj vraćanje poverenja građana u pravosuđe

Izvor: Blic, 03.Jan.2011

BEOGRAD - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je večeras da je cilj tog ministarstva u 2011. godini vraćanje poverenja građana u pravosuđe Srbije..."Sve radimo zbog građana Srbije i to ne može da bude improvizacija, jer će građani dati sud o tome da li smo u tome uspeli ili ne", rekla...

Nastavak na Blic...

MALOVIĆ: CILJ VRAĆANJE POVERENJA GRAĐANA U PRAVOSUĐE

Izvor: Kurir, 03.Jan.2011

BEOGRAD - Cilj Ministarstva pravde u 2011. godini je vraćanje poverenja građana u pravosuđe Srbije, izjavila je ministarka pravde Snežana Malović..."Sve radimo zbog građana Srbije i to ne može da bude improvizacija, jer će građani dati sud o tome da li smo u tome uspeli ili ne", rekla je Malovićeva,...

Nastavak na Kurir...

U martu razmatranje prigovora sudija

Izvor: Beta, 04.Jan.2011, 13:24

BEOGRAD, 4. januara 2011. (Beta) - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da bi Visoki savet sudstva mogao da bude izabran polovinom februara, pre zakonom utvrdjenog roka, i da bi u martu trebalo da počne razmatranje prigovora sudija koje nisu izabrane u postupku opšteg izbora...Malović...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.