Malinari uoči sastanka sa ministrima: Ili cijena 232 dinara ili blokada magistrala

Izvor: SandzakPress.net, 21.Jun.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari uoči sastanka sa ministrima: Ili cijena 232 dinara ili blokada magistrala

Predstavnici Asocijacije malinara Srbije danas će održati sastanke sa predstavnicima tri ministarstva u pokušaju da izdejstvuju veću otkupnu cenu. Pored cene, kaže za “Blic”, Vlade Nikolić, predsednik udruženja “Crveno zlato” iz Kosjerića, inače jedan od pregovarača, tema sastanka će biti i “monopol na tržištu malina”. – U pozivu koji smo dobili piše da će sastancima prisustvovati ministri Nedimović, Ljajić i Vujović – kaže Nikolić. Otkupna cena maline trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je 120-130 dinara, a proizvođači traže 232 “što je prosečna izvozna cena griza”. – Ako ne dobijemo garanciju da će malina biti plaćena koliko zaista i vredi dogovorićemo mere protesta i za dva-tri dana država će imati malinare na magistralama, a hladnjačari barikade ispred otkupnih mesta – priča Nikolić. (Blic)

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malinari traže veću otkupnu cenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017

Malinari i hladnjačari, posle sastanka sa ministrom poljoprivrede i predstavnicima Ministarstva trgovine i finansija u Privrednoj komori Srbije, nisu postigli dogovor o korigovanju cene maline...Dok predstavnici Asocijacije malinara Srbije najavljuju radikalne mere kojima bi se izborili za veću otkupnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.