Malinari traže 2,2 evra za kilogram, Vladi rok do četvrtka za dogovor

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari traže 2,2 evra za kilogram, Vladi rok do četvrtka za dogovor

Malinari i predstavnici Vlade Srbije nisu uspeli da se dogovore oko jedinstvene otkupne cene od 2,2 eura po kilogramu, koliko su proizvođači tražili.

Na sastanku nije bilo hladnjačara, a malina se i dalje, u zavisnosti od regiona, plaća od 150 do 240 dinara. Po rečima Dobrivoja Radovića, člana pregovoračkog tima malinara, do četvrtka će biti održana još dva sastanka, a ukoliko se ne nađe rešenje, centralni protest malinara održaće se 30. jula.

- Konkretni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaključci biće u četvrtak, do kada traju pregovori. Ne odustajemo od zahteva da na području Srbije bude jedinstvena cena malina, jer ne postoji objašnjenje da u Šapcu ona bude i do 240 dinara, a u Arilju i Ivanjici 150 dinara. Ako i ovaj put pregovori budu neuspešni, stupićemo u štrajk do ispunjenja zahteva. Na protestu 30. jula okupiće se ne samo malinari, nego i proizvođači kupina, višanja, jagoda, svi oni koji su nezadovoljni cenom - rekao je Radović.

Podsećamo, nakon nekoliko neuspelih pregovora, malinari okupljeni u Savezu srpske maline, u nedelju veče u Arilju doneli su odluku da hladnjačarima pruže još jednu priliku kako bi mirnim putem rešili haos oko neujednačene cene, u protivnom uslediće radikalizacija protesta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.