Mali se izjasnio, prikupljamo dokaze iz Bugarske

Izvor: B92, 25.Nov.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mali se izjasnio, prikupljamo dokaze iz Bugarske"

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izjavila je u Novom Sadu da još traje postupak u slučaju gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

U tom postupku se utvrđuje da li je Mali prekršio zakon, odnosno da li je istovremeno obavljao funkciju gradonačelnika i direktora "ofšor" kompanije s Devičanskih ostrva.

Tatjana Babić je novinarima kazala da se Mali izjasnio tokom postupka, ali da se još proveravaju druge stvari.

"Agencija za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << borbu protiv korupcije je takođe pribavila određeni deo materijala od državnih organa Bugarske, ali to još uvek nije dovoljno za konačnu odluku", kazala je ona.

Tatjana Babić je kazala i da razume potrebu javnosti da se što pre utvrde činjenice u slučaju Siniše Malog, te da se Agencija za borbu protiv korupcije trudi da što efikasnije reši taj slučaj.

"Postupak traje malo duže i zbog toga što se dokumentacija i dokazi pribavljaju od organa drugih država", navela je Tatjana Babić.

Novinarska Mreža za istraživanje kriminala i korupcije "Krik" objavila je nedavno overena dokumenta koja, kako se navodi, pokazuju da je Mali, i nakon što je stupio na javnu funkciju, ostao direktor ofšor firmi sa Devičanskih Ostrva i potpisivao dokumenta u vezi sa kupovinom stanova u Bugarskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.