Makron poslao poruku mira katarskom lideru: Važno očuvati stabilnost u zalivu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron poslao poruku mira katarskom lideru: Važno očuvati stabilnost u zalivu!

Rekao je da će ako treba Francuska posredovati sa svim stranama u sporu, kako bi se on rešio

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je katarskom emiru Tamim bin Hamad Al Taniju da je važno sačuvati stabilnost u zalivu i naglasio da podržava sve inicijative da se smire napetosti između Katara i njegovih arapskih suseda.

Foto: Reuters

U telefonskom razgovoru sa katarskim emirom, Makron je rekao da Francuska ostaje na raspolaganju za razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa svim umešanim stranama, rekao je zvaničnik iz kancelarije francuskog predsednika, koji nije želeo da bude imenovan.

Makron je, takođe, razgovarao putem telefona sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom povodom krize u zalivu, dodao je on, prenosi Rojters.

Foto: Reuters

Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein presekle su u ponedeljak diplomatske odnose s Katarom, dok su se i Jemen, vlada sa sedištem na istoku Libije i Maldivi kasnije pridružili tim merama, pri čemu su obustavljene transportne veze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Makron katarskom emiru: Važno očuvati stabilnost u zalivu

Izvor: Blic, 06.Jun.2017

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je katarskom emiru Tamim bin Hamad Al Taniju da je važno sačuvati stabilnost u zalivu i naglasio da podržava sve inicijative da se smire napetosti između Katara i njegovih arapskih suseda...U telefonskom razgovoru sa katarskim emirom, Makron je rekao da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.