Madrid: Pretio bombom, lažna uzbuna

Izvor: B92, 02.Jan.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid: Pretio bombom, lažna uzbuna

Madrid -- Čovek uhapšen na madridskoj železničkoj stanici, za koga se sumnjalo da je bombaš samoubica, psihijatrijski je slučaj i nije nosio eksploziv.

Uhapšeni čovek je ostavio ranac u jednom od vagona i pretio da će se dići u vazduh, ali se ispostavilo da je u pitanju bila lažna uzbuna.

Policija je odmah po pozivu aktivirala protokol 50, koji se odnosi na borbu protiv terorizma, stanica je evakuisana, a na mesto opasnosti su izašle kontradiverzione ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << španske policije. Ustanovljeno je da je ranac bio prazan.

Kako javlja "Pais", uhapšeni čovek je iz severne Afrike i nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Železnički saobraćaj u Madridu i okolini je obustavljen, kao i linije metroa koje prolaze kroz Atoću.

Madrid je bio meta bombaških napada 11. marta 2004. godine, kada je u seriji eksplozija stradala 191 osoba. To je bio najveći teroristički akt u Evropi nakon napada na avion Pan Ama i eksploziju iznad Lokerbija 1988. godine.

Tras comprobar en Atocha una FALSA amenaza de bomba, seguimos las pertinentes labores de seguridad. Después se reanudará el servicio de tren

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažna uzbuna u metrou u Madridu

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015

Čovek za koga se sumnjalo da je bombaš samoubica uhvaćen je na železničkoj stanici Atoča u Madridu, javljaju španski mediji. Poslednji izveštaj - u pitanju je lažna dojava..Prava panika nastala je danas u Madridu kada je jedan čovek rekao policiji da je muškarac ostavio pojas sa eksplozivom...

Nastavak na Mondo...

HAOS NA STANICI: Imam bombu u rancu, sve ću vas podići u vazduh!

Izvor: Telegraf.rs, 02.Jan.2015

Železnički saobraćaj u Madridu i okolini je obustavljen, kao i linije metroa, nakon što je na železničkoj stanici Atoća uhvaćen čovek za koga se sumnja da je bombaš samoubica..Čovek za koga se sumnja da je bombaš samoubica uhvaćen je na železničkoj stanici Atoća u Madridu, javljaju španski...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.