Mađarska: I dalje pokušaji ilegalnog ulaska u Srbiju

Izvor: B92, 25.Feb.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: I dalje pokušaji ilegalnog ulaska u Srbiju

Budimpešta -- U Mađarsku su tokom jučerašnjeg dana ilegalno pokušala da uđu 224 migranta, od kojih je 32 je vraćeno u Srbiju, javlja RTS.

Za protekla tri dana mađarski pogranični organi zabeležili su čak 562 pokušaja ilegalnog ulaska u Mađarsku.

Od tog broja, patrole vojske i policije su na zaštitnoj ogradi duž zelene linije mađarsko-srpske granice sprečili 418 osoba da uđu na teritoriju Evropske unije.

Unutar osam kilometara mađarske teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od granice privedena su 144 migranta bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj i oni su vraćeni u tranzitne zone sa Srbijom.

Zbog ilegalnih migracija balkanskom rutom, za koje se ne očekuje da će prestati, mađarska Vlada je najavila da će ovog proleća graditi drugu zaštitnu ogradu, iza postojeće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mađari vratili u Srbiju ilegalne migrante, uskoro dižu novu ogradu

Izvor: Blic, 25.Feb.2017

U Mađarsku su tokom jučerašnjeg dana ilegalno pokušala da uđu 224 migranta, od kojih je 32 je vraćeno u Srbiju...Za protekla tri dana, mađarski pogranični organi zabeležili su čak 562 pokušaja ilegalnog ulaska u ovu zemlju, prenosi RTS...Od tog broja, patrole vojske i policije su na zaštitnoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.