MAKEDONCI U STRAHU: Pronašli smo teroriste među migrantima!

Izvor: Kurir, 08.Sep.2015, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKEDONCI U STRAHU: Pronašli smo teroriste među migrantima!

Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc otkrio da mu je makedonski kolega Nikola Poposki rekao da su službe bezbednosti identifikovale mudžahide

SKOPLJE - Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc je na sastanku šefova diplomatija EU u Luksemburgu preneo upozorenje makedonskog ministra spoljnih poslova Nikole Poposkog da su makedonske bezbednosne službe dosad nekoliko puta među izbeglicama u njihovoj zemlji otkrile teroriste.

Kako je navedeno, reč >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je o državljanima balkanskih, ali i drugih zemalja koji su se borili kao mudžahidi u talibanskim redovima u Avganistanu ili u građanskim ratovima u Iraku i Siriji.

Oštro mađarski premijer ismejao plan EU o migrantima

ORBAN: TO NISU IZBEGLICE, ONI BI SAMO DA BUDU NEMCI

Mađarski premijer Viktor Orban juče je ponovo naišao na žestoke kritike svojih partnera unutar Evropske unije, nakon što je ismejao trud zvaničnika u Briselu o donošenju plana sa sistemom kvota za raspodelu izbeglica među članicama te zajednice.

Pored toga, on je šokirao izjavom da se među stotinama hiljada ljudi sa Bliskog istoka i afričkog kontinenta nalazi mnogi koji uopšte nisu izbeglice, već ekonomski migranti željni života u Nemačkoj.

- Ukoliko žele da krenu iz Mađarske, to nije zato što su u opasnosti, već zato što žele nešto drugo. Njihov cilj je Nemačka, nemački život i standard, a ne fizička bezbednost. Svi treba da budu svesni s kakvim se opasnostima suočavamo. Zbog njih ćemo snositi nepodnošljiv finansijski teret i teško ćemo se iščupati iz toga. Što se tiče sistema kvota koje EU priprema, to nema nikakvog smisla u sistemu u kojem postoji sloboda kretanja - rekao je Orban.

Plan EU

MIGRANTI NEĆE MOĆI DA BIRAJU ZEMLJU BORAVKA

Evropska komisija dovršila je plan o zbrinjavanja izbeglica na tlu zemlja članica

komesari EU će u Briselu danas formalno usvojiti plan

reč je o raseljavanju oko 160.000 izbeglica

u zavisnosti od veličine, bogatstva i kapaciteta, sve članice EU moraju da prime izbeglice

one će dobijati naknadu od po 6.000 evra po osobi iz fondova EU

one zemlje koje to odbiju moraće da za svakog koga nisu primile uplate istu sumu u poseban fond EU

40.000 izbeglica primiće Nemačka

30.000 njih otići će u Francusku

najmanje izbeglica otići će na Kipar i Maltu (nešto više od 400)

nijednoj članici neće biti dozvoljeno da bira i diskriminiše izbeglice

izbeglice neće moći da biraju u koju zemlju idu

ukoliko odbiju, preti im uskraćivanje prava na azil i deportacija u zemlju porekla

Britanija je najavila da je spremna da primi 20.000 ljudi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.