Izvor: B92, 15.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJDANPEK BEZ GREJANJA, A CESTO I BEZ VODE I STRUJE

Majdanpek -- Vise stotina gradjana Majdanpeka u utorak je protestovalo jer vec nekoliko dana nemaju grejanje, a u pojedinim delovima grada nema vode niti struje. Ovaj protest dobio je politicku dimenziju. Vlast u gradu drze socijalisti i DSS, koji optuzuje Demokratsku stranku da stoji iza danasnjih demonstracija. Za B92 izvestava Dejan Radulovic.

U Majdanpeku zivot poproima dimenzije dramaticnog. U samom gradu gotovo da nista ne funkcionise. Na temperaturi ispod nule stanovnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog grada vec danima nemaju grejanje. Radijatori su hladni i u skolama, vrticu i u bolici. Usled kvarova i dotrajalosti opreme cesta su iskljucenja vode, a poslednjih dana delovi grada ostaju i bez struje.

Vise stotina nezadovoljnoih gradjana okupilo se ispred gradske toplane i zahtevali uvodjenje vanrednog stanja u Majdanpeku. Demonstranti su se potom okupili ispred Javnog preduzeca "Komunalac" gde su se u tom trenutku nalazili predsednik Skupstine opstine i predsednik gradske vlade.

Ljubinka Markovic, predsednik Izvrsnog odbora SO Majdanpek i clan DSS kaze: Politicke pozadine u ovome ima. Smatram da rukovodstvo komunalnog preduzeca u saradnji sa DOS-om, kao sto su upali u televiziju, isto to rade sad i sa grejanjem, ne bi li ovu vlast na silu sklonili".

Odgovorio je Sasa Jovanovic, predsednik opstinskog odbora DS-a. "Nasi ljudi u "Komunalcu" su podneli neopozive ostavke bas zato sto ne mogu da saradjuju sa socijalistima koji su doprineli da se javno preduzece nadje u ovakvoj situaciji svojim nedomacinskim poslovanjem u poslednjih deset godina", rekao je Jovanovic.

Nezadovoljni gradjani zatrazili su hitan saziv Skupstine opstine Majdanpek.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.