Lomljenje česnice u Parku Svetog Save (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Jan.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lomljenje česnice u Parku Svetog Save (VIDEO)

U susret božićnim praznicima, predstavnici GO Medijana i ove godine su za Nišlije organizovali lomljenje česnice prečnika dva metra sa tri zlatnika namenjenim pre svega najmlađima. Na ovaj način su Medijanci obeležili Badnji dan, pripremajući se za proslavu najvećeg pravoslavnog praznika – Božića.

Podelom ikona i 365 badnjaka za 365 srećnih dana, GO Medijana počela je proslavu Božića u Parku Svetog Save. Lomljenju česnice sa tri zlatnika namenjenim pre svega najmlađima prisustvovao je veliki broj Nišlija.
Prvi zlatnik izvukla je petogodišnja Anja Golubović koja će, kako njena mama kaže, radost Božića podeliti sa svojom mlađom sestrom.
Povodom praznika rođenja Isusa Hrista GO Medijana će 8. januara dodeliti novčanu pomoć porodicama beba rođenim na dan Božića. Prigodne poklone dobiće i mališani sa Dečje interne klinike, a 9. i 10. januara novčana pomoć biće dodeljena i porodici sa trojkama u Brzom Brodu, kao i korisnicima Gerontološkog centra u Nišu.
 
 
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tradicionalno lomljenje česnice u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Jan.2014

Više stotina Nišlija učestvovalo je danas u lomljenju božićne česnice koje je u Parku Svetog save u Nišu organizovala gradska opština Medijana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

U parku Sveti Sava lomljena česnica za tri zlatnika

Izvor: juGmedia, 06.Jan.2014

NIŠ – Nekoliko hiljada Nišlija prisustvovalo je danas lomljenju džinovske česnice u parku Sveti Sava. Najmlađe Nišlije dobile su po parče česnice prečnika većeg od dva metra, kao i badnjak i ikonicu...Mališani koji su imali najviše sreće, njih troje, otišli su svojim kućama sa zlatnikom,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.