Ljuba Popović drži reč!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljuba Popović drži reč!

Zvonka Lepetića su na ulici pljuvali zbog uloge koljača u "Okupaciji u 26 slika", Tanasije Uzunović je bio omražen, jer je glumio crnotrojkaša Japanca, a ja se iskreno bojim za sudbinu onog nesrećnika koji reklamira "super povoljne keš kredite".

- Ljuba Popović drži reč! - egzaltirano uzvikuje spremajući se da skoči bandži džampom.

Naime, prema zamisli marketing-scenariste, dotični Ljuba se opkladio da će da skoči u bezdan dođe li dan da neka banka daje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kredit - bez kamate.

Navodno, taj dan je došao, a "Ljuba Popović drži reč!"

Ne bude narod lenj, zašilji olovčicu, presavije papir i baci se na matematiku: toliko rata puta toliko para, deda za ratu, rata za repu, miš za mačku - ispade da vratiš skoro duplo od onog što ti banka velikodušno daje "bez kamate".

Bilo je lažova i ranije, ne branim, ali je ovo, bratac, svaku meru prevršilo. Gledaju te u oči i lažu ko pas, fali samo džepni sat da vam ga klate pred očima i ponavljaju: ti veruješ u ovo, tvoji kapci su teški, evo kredita bez kamate, navali, navali, budalice moja...

I ko će onda da bude kriv ako neki gnevni građanin grešnog Ljubu iz reklame izbubeca ko vola u kupusu? Šta zna narod šta je stvarno, a šta gluma, pa naše babe gledaju porniće do kraja nadajući se venčanju.

Šalu na stranu, ali ima li u ovoj jadnoj papaja državi neko ko kažnjava za očigledne laži? Žena u Engleskoj dobila odštetu, jer se nije prolepšala, a na čudotvornom preparatu je pisalo da hoće, a ovde te ko sominu vuku za brkove i nikom ništa. Ovde "ugledni" mesnoprerađivački gigant uvali crve u mesu, a onda njegovi advokati dokažu da si crve ili izmislio, ili lično zapatio pa poturio poštenoj kasapskoj imperiji, ne bi li joj narušio reputaciju.

Generalno, ko u Srbiji ne poludi, taj nije baš najnormalniji. Jedan Gornjomilanovčanin se godinama proganja sa lokalnom elektrodistribucijom: naime, oni mu uporno šalju račun za dug od - 20 para. On lepo dođe u centralu i izvadi dinar, oni mu kažu "hvala, doviđenja".

- A, ne, ne, neće moći. 'Oću kusur - kaže građanin.

- Ali, sitnije od dinara ne postoji - odgovore mu šalteruše.

- Onda ništa, vratite mi taj dinar.

I ode.

Idućeg meseca eto opet opomene na 20 para, eto njega na šalter, "ima li kusura?" - "nema", "ništa onda, ajd zdravo"...

Treba imati živaca pa se preganjati sa birokratskim oktopodom. Kako god se okreneš, dupe ti ostane pozadi, kradu ti iz očiju, a ti ćutiš i gledaš bankare kao mađioničare - kako ovo, majku mu, sve pošteno, a ja ostadoh kratkih rukava?!

Možda je tajna u harizmi Ljube Popovića, koji drži reč? Ili u onom dedici koji mami grešne penzionere da se uvale u živo blato, jer je jednog dana rešio moj deda, da mi kupi sve što meni treba? Ili je, pak, ključna, ona dugonoga plavuša koja ti očas posla izradi kredit za stan, pa ti onda noću spavaš kao beba, bez gluve babe koja traži lekove, ili dede sa propalom prostatom koji po ceo dan trčka da piški pa oka ne možeš da sklopiš?

Da se odmah razumemo: svako od nas ima pravo da ispadne glup, pod uslovom da to ne boli. E, kad ta glupost zaboli, tu bi trebalo da uskoče sud i država i da lažovima koji žive od tuđe naivnosti tako izvuče uši i očisti račune da nikom, nikad i nigde ne padne na pamet da glume legalne drumske razbojnike.

A, tebi, Ljubo Popoviću, dabogda pukao taj bandži džamp! I to bez kamate.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.