Linta podržao peticiju za smenu Hasanbegovića

Izvor: RTS, 26.Maj.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta podržao peticiju za smenu Hasanbegovića

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podržao je peticiju svetskih brojnih intelektualaca za smenu hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegović, jer je, kako kaže, sledbenik ustaškog režima.
Linta u pisanoj izjavi za medije ocenjuje da za Hasanbegovića NDH nije fašistička tvorevina, podsećajući na njegove ranije izjave.Linta navodi i da je Hasanbegović devedesetih godina bio član >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hrvatskog oslobodilačkog pokreta (HOP) kojeg je osnovao Ante Pavelić 1956 godine, a zatim predsednik mladih Hrvatske čiste stranke prava, koja otvreno veliča ustaštvo.
Bio je jedan od saradnika lista Nezavisna Država Hrvatska, a u tom listu je objavljena i fotografija na kojoj se nalazi Hasanbegović sa ustaškom kapom na glavi, navodi Linta.
Francuski dnevnik Liberasion objavio je otvoreno pismo u kojem je pokrenuta peticija za smenu hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a potpisnici su brojni intelektualci koji poručuju da u Evropi nema mesta ideologiji koju on zastupa.
U pismu se Hasanbegović opisuje kao revizionista istorije i simpatizer ustaškog režima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.