Linhart posetio Misiju OEBS-a u Srbiji

Izvor: RTS, 22.Maj.2017, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linhart posetio Misiju OEBS-a u Srbiji

Srbija je ključni faktor za regionalnu stabilnost u jugoistočnoj Evropi, izjavio je predstavnik predsedavajućeg OEBS-u, zamenik ministra spoljnih poslova Austrije, Mihael Linhart, tokom posete Misiji OEBS-a u Beogradu.
"Nedavni događaji u regionu apostrofiraju da su vladavina prava, demokratske i odgovorne institucije i sloboda medija neophodne za obezbeđivanje stabilnosti," istakao je Linhart.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema njegovim rečima, glavno sredstvo za postizanje ovih ciljeva je aktivnost OEBS-a na terenu.
Kako se navodi u saopštenju, tokom posete, ambasador Andrea Orizio, šef Misije OEBS-a i zaposleni, informisali su Linharta o radu Misije.
"Zemlja domaćin i Misija OEBS-a u Srbiji uživaju odličnu saradnju. Nadamo da će ona i dalje biti obostrano korisna i plodonosna u budućnosti, kako bi se omogućilo da Srbija ima koristi od stručnosti i pomoći OEBS-a", dodao je on.
Linhart je istakao potrebu da se održi zamah u sprovođenju reformi i promovisanju pomirenja i dijaloga.
Nakon prezentacije o aktivnostima Misije koje se tiču mladih, on je takođe izjavio da je osnaživanje mladih iz regiona i stvaranje mogućnosti za njihovo povezivanje i upoznavanje od suštinskog značaja za pomirenje u regionu.
Linhart će u utorak učestvovati na danu otvorenih vrata za buduće studente dvojezičnog Odeljenja u Bujanovcu Ekonomskog fakulteta u Subotici pri Univerzitetu u Novom Sadu.
To je projekat koji je podržala Misija OEBS-a u Srbiji, na osnovu inicijative Visokog komesara za nacionalne manjine OEBS-a.
"Osnivanje ovog dvojezičnog odeljenja je pravi uspeh u promovisanju obrazovanja za sve. Predsedavanje Austrije OEBS-u u potpunosti podržava ovu aktivnost Visokog komesara OEBS-a za nacionalne manjine i Misije OEBS-a u Srbiji, čiji su cilj inkluzija i pružanje bolje budućnosti za mlade", zaključio je Linhart.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Linhart: Austrija neguje tesne odnose sa celim regionom

Izvor: Blic, 22.Maj.2017

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, povodom posete Beogradu i Prištini, ističe da su za približavanje Evropskoj uniji potrebne dalje reforme, regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi...Linhart će, kako je saopšteno u Beču, od danas do 24. maja boraviti u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.