Lider Katalonije nastavlja borbu za nezavisnost

Izvor: B92, 25.Nov.2015, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider Katalonije nastavlja borbu za nezavisnost

Lider Katalonije Artur Mas izjavio je da će nastaviti s naporima za formiranje pronezavisne vlade, uprkos nedovoljnoj podršci do sada u parlamentu.

Govoreći posle gotovo dva meseca od regionalnih izbora, Artur Mas je rekao da bi bilo lako da sada odustane, ali dodao da bi to bilo "neodgovorno".

Masova alijansa Zajedno za da osvojila je u septembru 62 od 135 mesta u regionalnom parlamentu, ali joj za formiranje većine potrebna podrška jedne manje separatističke stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kandidatura za narodno jedinstvo (CUP), koja je osvojila 10 mesta. CUP međutim odbija da podrži lidera Katalonije.

Prema rečima Artura Masa, za sada nije postignut dogovor, ali pregovori se nastavljaju.

Katalonski parlament ima rok do 10. janaura da izabere lidera i vladu, ili slede novi izbori.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.